2016. április 21., csütörtök

Miért működik a vonzás törvénye?

Sokszor hivatkozunk manapság a vonzás törvényére, mégis a mai napig sokan mondják, hogy nekik nem működik. Hiába gondolnak erősen a vágyott jövőre, hiába akarják nagyon, hiába mantrázzák naponta százszor, az mégsem akar kibontakozni az életükben.


Hogyan működik a vonzás törvénye? Mi az, amit sokan nem tudnak róla?
A vonzás törvénye azt feltételezi, hogy már megtetted az első lépést, és törölted az elmédből azokat a megrögzött beidegződéseket, amelyek visszatérő gondolatok, érzések, szokások vagy már rögeszmék formájában fejtik ki a hatásukat. Az agyadban naponta 60-70 ezer gondolat suhan át, és ezek 90%-a megegyezik az előző napi gondolataiddal. A valóságodat tehát nagyrészt azok a gondolatok és érzések határozzák meg, amelyek a múltbéli tapasztalataid alapján alakultak ki benned. Aki ma vagy, az túlnyomórészt megtanult minták és érzelmi reakciók, bevésődött megfigyelések, élmények és reakciók összessége. Ha ugyanazokat a gondolatokat gondolod, és ugyanúgy éled a mindennapjaidat és végzed a munkádat, és végső soron ugyanazok a tapasztalatok érnek, mint eddig, akkor hogyan változna meg a jövőd, és hogyan vonzanál be egy másik valóságot?
A változtatásra irányuló vonzás törvénye akkor működik, ha te elkezdesz változni. Ha a környezetednél, a saját realitásodnál, és az életed körülményeinél is nagyobbá tudsz válni. Ha törlöd ezeket a bevésődött mintákból, megtanult attitűdökből és érzelmi reakciókból kialakult programot. A vonzás törvénye azt jelenti, hogy előbb nyugdíjba küldöd a régi énedet, és aztán olyan emberré válsz, aki azt a bizonyos vágyott jövőt éli.
Amint nyugdíjba küldöd a régi énedet és elkezdesz változni, belépsz egy ismeretlen és kiszámíthatatlan térbe. Az agyad riadót fúj.  A kisördög azt suttogja a fejedben: Hagyd abba. Térj vissza a jól ismert világodba. Ez itt új, ismeretlen, és én csak meg akarlak ettől óvni téged. Ne csináld már!
És abbahagyod a sportot, mert nem tudsz korábban felkelni. Újra megveszed a cukrászdában a kedvenc sütidet, mert az a pár falat úgyse számít. Kimaradsz a nyelvtanfolyamról, mert nincs időd leckét írni.
És az életed meg a valóságod ugyanolyan marad, mint volt.
Vajon tudnál-e hinni egy olyan jövőben, amit még nem tapasztalsz meg a külső valóságodban, de olyan sokszor elképzeled az elmédben, hogy az agyad – pontosabban az idegsejtek közötti kapcsolatok – szó szerint megváltoznak, és úgy néznek ki, mintha azt a valamit már megtapasztaltad volna?
Hogyan fogod érezni magad, ha ezek a dolgok megvalósulnak az életedben? A hála állapotában élni annyi, mint a befogadás és az elfogadás állapotában élni. A hála ebben az esetben azt jelenti, hogy előidézed magadban az érzést, melyet akkor érzel majd, ha már megvalósult, amire nagyon vágysz. Minél tovább jár át a hála érzése, annál inkább mágnessé válsz.
Hogyan élnéd az életedet, ha tudnád, hogy az imáid már meghallgatásra találtak?






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése